Slavonskobrodska televizija od jeseni 2020. godine pripremila je posebno iznenađenje za najmlađe gledatelje. Poznata slavonskobrodska pripovjedačica Sandra Vukoja svake nedjelje vodi u čaroban svijet bajki u emisiji „Vilinska čajanka“.

Vilinska čajanka program je pripovijedanja koji je pripovjedačica osmislila i provodila uživo u školama i vrtićima od 2016. godine, a kada su ju pozvali na televiziju i predložili da naprave emisiju za djecu odmah joj se učinilo zgodno da se emisija zove „Vilinska čajanka“.

Dok piju čaj nedjeljom ujutro, najmlađi se gledatelji mogu opustiti i uživati u bajkama sa svih strana svijeta te tako njegovati vještinu slušanja.

Iako je umijeće pripovijedanja umjetnost koja se oslanja na kontakt i kreaciju zajedno s publikom i većina će pripovjedača često reći da nisu ljubitelji kamera i mikrofona, pripovjedačica Sandra ipak je pristala istražiti pripovijedanje putem ovog medija. Puno je izazovnije pripovijedati priče pred kamerama jer okolina u studiju je umjetna – pripovjedačica je okružena zelenim platnom, kamerama, reflektorima i nema povratnu informaciju publike na koju se može osloniti, ali ono što se pokaže kao izazov otvara nam prostor za rast i istraživanje novih načina kako prenijeti poruke.

Emisija je dostupna i na YouTube kanalu SBTV-a.