O meni

O meni

 

SANDRA VUKOJA rođena je u Slavonskom Brodu.

Završila je Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti. Diplomirala je 2012. godine na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s temom Pripovijedanje kao oblik govorenja u nastavi hrvatskoga jezika i stekla akademski naziv magistre primarnog obrazovanja.

Sandra je profesionalna pripovjedačica bajki i priča za djecu i odrasle.

Pohađala je radionicu Kako i zašto pričati priče (Zagreb, 2011)  i napredni seminar za pripovjedače Čudesni brokat (Zagreb, 2013) pod vodstvom naše prve profesionalne pripovjedačice bajki i priča za djecu i odrasle Jasne Held.

Sudjelovala je u radu stručnog seminara pisanja terapeutskih priča za djecu Priče koje razdanjuju noć- terapeutska moć priče koju je vodila australska pripovjedačica i učiteljica Susan Perrow (Zagreb, 2012).

Pohađala je seminar Prezentacijske vještine (Zagreb, 2015) i dvomjesečni program Razvoj poduzetničkih vještina (Slavonski Brod, 2016.)

Od 2009. godine pripovijeda svoje autorske, narodne i terapeutske priče.

Ostvarila je brojne nastupe među kojima se ističe sudjelovanje na manifestaciji U svijetu bajki Ivane Brlić- Mažuranić i Legendfestu u Istri.

Gostuje u brojnim vrtićima, školama i knjižnicama diljem Hrvatske.

Od 2013. do 2016. godine sudjelovala je na pričaonicama u Centru za kulturu i film Augusta Cesarca u Zagrebu.

Autorica je knjige za djecu Bajka o bajci (Matica hrvatska, 2011).

Povremeno surađuje s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti, dislocirani studij Slavonski Brod gdje kao gošća predavačica održava stručna predavanja o svojim pripovjedačkim iskustvima. Svoje predavanje održala je i na Međunarodnoj studentskoj konferenciji Veliki dječji književnici/ice kao univerzalni kapital. Sa studentima četvrte godine Učiteljskog fakulteta surađivala je na projektu i istraživanju Utječe li način interpretacije bajki na jezično izražavanje učenika trećeg razreda? U jednoj brodskoj osnovnoj školi sudjelovala je u radu socijalizacijske grupe pripovijedajući djeci terapeutske priče (2012./2013).

Bila je gošća predavačica na Prvoj i Drugoj konferenciji o pripovijedanju u Varaždinu 2017./2018.  i  govornica na TEDx konferenciji u Slavonskom Brodu (studeni, 2017.)

Brojne nastupe ostvarila je i glumeći u Satiričkom kazalištu mladih Slavonski Brod. Radila je na nekoliko predstava ( Kako ubiti supruga i suprugu bez suvišnih zašto, Recimo da nije lako, Dvoboj i jedan monolog- Čehov).  Dječji vrtići Matija Gupca u Zagrebu te Zlatni Cekin u Slavonskom Brodu uprizorili su njezine bajke za dječje završne svečanosti.

Od 2014. do 2020. godine volontirala je na prvom neprofitnom i neovisnom radiju u Europi Radiju 92 FM+ gdje  je vodila radijsku emisiju za djecu Pidžama pripovijedajući djeci bajke, te povremeno je ugostila poznate dječje pisce.

Od 2014. do 2020. bila je predsjednica Udruge za promicanje kulture govorenja i kreativnog stvaralaštava „Vilinput.“ te jedna od organizatorica i utemeljiteljica Hrvatskog festivala pripovijedanja.

Drži suautorske radionice pripovijedanja i pisanja za djecu i mlade, te stručna predavanja na temu Moć pripovijedanja u digitalnoj eri.

Održala je i suautorsku radionicu Moć pripovijedanja u muzejskom okruženju (od siječnja do lipnja 2019. u okviru projekta “Galerokaz – implementacija pripovjedačkih i lutkarskih vještina u muzejsku edukaciju Galerije Ružić po modelu sudioničkog upravljanja javnog i civilnog partnerstva” koji je sufinanciran od strane EU iz Europskog socijalnog fonda).

Polazila je petodnevnu edukaciju na temu Provedba programa za razvoj i unaprjeđenje predstavnika javnog i civilnog sektora na području sudioničkog upravljanja u okviru projekta Galerokaz (Slavonski Brod, veljača 2019..)

Polazila je trodnevnu radionicu “Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma” (Vinkovci-Vukovar 2019.)

Ima svoj mali obrt Artemisia-obrt za pripovijedanje i usluge, putuje i pripovijeda bajke i priče diljem Hrvatske.