I ove godine Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke u Ogulinu proveo je projekt naziva Bajkovita zima uz ognjište u povodu Svjetskoga dana pripovijedanja koji se obilježava prvog dana proljeća svake godine. Toga dana, 20 ožujka, pripovjedači diljem svijeta slave živu riječ i pripovjednu umjetnost.

Brodska profesionalna pripovjedačica Sandra Vukoja na poziv ravnateljice Tihane Turković otputovala je u rodni grad spisateljice Ivane Brlić- Mažuranić i u Ivaninoj kući bajke sudjelovala u ovom velikom pripovjednom događaju zajedno s renomiranim hrvatskim pripovjedačicama Nevenom Zuber, Sabinom Gvozdić, Margaretom Peršić, Andreom Krenek i Anom Bilić.

Uz nadaleko poznato čarobno ognjište, u ovom jedinstvenom multimedijalnom centru koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo, svaki puni sat pripovjedačice su pripovijedale bajke s raznih strana svijeta i stvarale čaroliju zajedno s publikom.

Bajkopričalica Sandra za ovu prigodu izabrala je manje poznatu Ivaninu bajku Priča o Zorku Bistrozorkom i Sreći te je pripovijedajući o divu koji se našao u potrazi za srećom povezala dva grada značajna za Ivanin život i stvaralaštvo, grad u kojem se rodila Ogulin i grad u kojem je živjela Slavonski Brod.

Proslava se nastavila u kasnijim poslijepodnevnim satima Pripovjednom šetnjom zavičajem bajke gdje su na znamenitim ogulinskim lokacijama poput Cesarovca i Parka kralja Tomislava, pripovjedačice bajkama i pričama razveselile publiku i slučajne prolaznike.

Ovaj projekt Ivanina kuća bajke provodi već treću godinu zaredom, a podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.